Nov 12
2017

Kővári Lajos, Ubul bá50 éve, a fillmore-i erdőben, a sötét éjszakában tiszti fogadalmat tettek a stvk tábort befejezők. S hazafelé büszkén viselték a tábor - akkor - új jelvényét. A bőrszíjon függött egy kis kagyló és egy fagyöngy. Illetve volt, akinek több fagyöngye volt...

Ubul bá 5 év kísérleti táborok után pontot tett az útkeresésre. S a kis kagyló elindult a magyar cserkészetet meghódító útjára. Az öt kinevezett vitte tovább a táborokat, s garantálta a magyar cserkészetben a nevelő munkával megbízott rajparancsnokok képzését. Majd, amint lehetőség nyílt, megjelentek a jelöltek és a kiképzőpalánták a Kárpát-medencéből is, s egyre több kagylós teljesítette kötelességeit.

50 év után több ezer kagylós cserkésztestvér tudja, hogy a másik nyakában a kis jelvény mit jelent, s miért is olyan büszke rá. 50 év után is szoros testvériség és generációkat átívelő összetartozás van jelen a kagylósok életében. S felidézve élményeiket, rá kell döbbennünk, hogy ugyanazt a nagyszerű tábort éltük át mindannyian - időben, térben, személyekben más és más keretet rajzolva... de mégis, mind ugyanazt éltük át.

Ideje ünnepelni. Lazítani, ismét találkozni, s pihenni, feltöltődni. Mindegy, mikor végeztél, mindegy, menyi ideig dolgoztál, s mindegy, ki volt a tpk-d. Gyere, hogy ismét találkozzunk, és érezzük jól magunkat. S mi vár Rád ezen a napon? Program, ami érinthet, s egy nagyszerű közös vacsora - ismerősök, beszélgetések, együtt nevetés.

Egy nap!

A mi napunk, várunk!

Kagyló jelvény

 
 
 
 
 

Jelentkezés

2017. november 25.

Te tudod, hogy érsz rá.

Gyere egész napra, mert érdekelnek a témák, s ebédelj velünk.

Vagy gyere a vacsorára, ahol csak érezd jól magad.

Vagy gyere mind a kettőre!

Várunk, s hozz még egy kagylóst - hiszen Te tudod, kik végeztek a csapatodból, a barátaid közül :)